Značky
Zelená káva má svoj názov odvodený od svojej farby. Nepražené kávové zrná sú zelenej farby. Kávové zrno vo svojej prírodnej podobe obsahuje veľké množstvo kyseliny chlorogénovej.
Kyselina chlorogénová je dôležitý biologicky aktívny polyfenol 1) nachádzajúci sa v strave. Zohráva niekoľko dôležitých rolí v organizme - antioxidačná, antibakteriálna, antivírusová, protizápalová, znižuje horúčku, ochraňuje pečeň, cievy a nervový systém, pôsobí proti vysokému tlaku, ako lapač voľných radikálov, stimulant nervového systému. Pokiaľ sa užíva ako doplnok výživy alebo káva môže mierne znižovať tlak.
Ďalšie účinky kyseliny chlorogénovej na organizmus spojených s podporou chudnutia:
- optimalizuje hladinu cukru v krvi
- obmedzuje vstrebávanie cukrov v tráviacom systéme
- znižuje chuť do jedla,
- pomáha pri spaľovaní kalórií,
- môže zlepšiť metabolizmus,
Zelená káva by sa mala piť ráno na lačný žalúdok, najlepšie tridsať minút pred jedlom.
1) Polyfenoly tvoria skupinu hlavných antioxidantov, ktoré ochraňujú bunkové membrány a DNA, čím preventívne pôsobia proti vzniku mutácií zapríčiňujúcich rakovinu.