Ako použiť orechovú pastu vo Vašej domácnosti?

V predošlom článku sme si povedali, aké priaznivé účinky majú orechy na náš organizmus. Teraz sa pozrieme na to, ktoré chutné jedlá si viete u Vás doma pripraviť s pomocou chutných orechových pást od slovenskej značky Orieshock.

Orieshock Čoko-Lieskový
Kúpiť
Orieshock Arašidový
Kúpiť

 

1. Chrumkavý Snack: Orechová pasta je výborným príležitostným snackom. Môžete ju mazať na plátky jabĺk, banánov, hrušiek alebo palacinky pre rýchly a zdravý občerstvujúci obed.

2. Nátierky a Sendviče: Použite orechové pasty namiesto bežného masla alebo džemu na sendvičoch. Vytvorte si orechový sendvič s medom, banánom a arašidovou pastou alebo lieskovcovou pastou s plátkami jabĺk.

3. Smoothie: Pridajte lyžicu orechovej pasty do smoothie pre pridanú chuť a ďalšie bielkoviny. Napríklad smoothie s banánmi, jogurtom, medom a arašidovou pastou môže byť lahodným raňajkovým pokrmom.

4. Šaláty: Zmáčajte listy kelu alebo šalátu do orechovej pasty pre bohatšiu chuť. Táto metóda môže byť použitá aj pri príprave rôznych druhov dressingu.

5.  Omáčky: Orechové pasty môžu byť základom pre rôzne omáčky. Napríklad môžete vytvoriť arašidovú omáčku na kurča alebo zeleninové špízy..

6. Varenie a Pečenie: Použite orechové pasty na varenie a pečenie. Môžete ich pridať do cesta na pečenie sušienok alebo pripraviť orechový krém na plnenie koláčov.

7. Zeleninové Polievky: Zriedte orechovú pastu vodou a pridajte ju do zeleninových polievok, aby ste získali krémovú textúru a pridanú chuť.

8. Marinády a Glazúry: Použite orechové pasty na prípravu marinád pre mäso alebo zeleninu. Môžete tiež pripraviť glazúry na pečenie mäsa, ktoré dodajú jedinečnú chuť.

9. Mliečne výrobky: Zamiešajte orechovú pastu do mliečnych výrobkov, ako je jogurt alebo ovsené vločky, pre vylepšenú chuť a textúru.



10. Toppingy pre dezerty: Orechové pasty môžu slúžiť ako vynikajúce polevy na zmrzlinu, koláče alebo palacinky. Pridajte orechy a med na dokonalý dezert.

 S orechovými pastami z arašidov, lieskovcov a kešu je veľa možností, ako ich integrovať do vášho jedálnička a vytvoriť chutné a zdravé jedlá. Sú výborným spôsobom, ako pridať do vašej stravy zdravé tuky, bielkoviny a ďalšie dôležité živiny. Môžu prispieť k lepšiemu zdraviu a celkovému pohodliu.